Tervetuloa sivuilleni

Kerron hiukan itsestäni, jotta tiedät kuka olen ja minkälainen ihminen on Jalatar - hyvinvointipalveluiden takana.

Olen ikuinen elämän ihmettelijä. Kun mietin aikoinaan yritykselleni nimeä, näin mielessäni puun, joka kasvaa maasta kohti korkeuksia. Etsin tälle mielikuvalle sopivaa sanaa ja jotenkin päädyin selaamaan kartastoa. Jalatar on paikkakunta Intiassa. Mutta sanana se kuvaa mielikuvani puuta, joka seisoo vakaasti jalustallaan, suurten juurten kaivautuessa syvälle maahan, ja jonka runko oksistoineen kohoaa kohti korkeuksia. Se on kuin ihmisen henkinen kasvu - ymmärrys itsestä ja yhteys muihin, kohti maailmankaikkeutta. Me ihmiset olemme puun lailla verkostoituneet muun ympäristön kanssa. Puulla on juuret kuten meillä ihmisillä on taustamme; vanhempamme ja läheisemme. Emme selviä yksin, kuten ei puutkaan. Olemme jokainen yksin, mutta yhdessä luomme kokonaisuuden ja olemme kaikki vuorovaikutuksessa keskenämme. 

Mielenkiinnon kohteeni on siis aina ollut ihmisen kokonaisvaltainen auttaminen hänen omista tarpeistaan käsin. Olen aina katsonut ihmistä moniulotteisesti eli nähnyt sekä sisimpään että ulkoisen kuoren. Meissä kaikissa on vastaukset kysymyksiimme, mutta meidän tulee pysähtyä itsemme äärelle päästäksemme käsiksi omaan viisauteemme ja tarvitsemme toisiamme toteuttaaksemme elämäntehtäväämme.

Halu auttaa toisia ja ymmärtää näitä elämän mysteereitä on vienyt minut useisiin töihin. Olen toiminut lähihoitajana ja sosionomina laaja-alaisesti sosiaali-, kasvatus- ja hoiva-alalla ja tehnyt töitä erilaisten ja eri-ikäisten asiakkaiden ja asiakasryhmien kanssa. Työpaikkojani ovat olleet mm. päiväkoti, lastensuojelu, kotihoito, monikulttuurityö ja vanhusten päivätoiminta sekä yksityisellä että julkisella sektorilla. Työni rinnalla olen toiminut opettajana opistoissa, jalkahoitajayrittäjänä, omaishoitajana ja vapaaehtoistyöntekijänä SPR:n maahanmuuttajaystävätoiminnassa. Ihmisten kanssa kohtaamisesta ja vuorovaikutuksesta eri kulttuureissa olen saanut kokemusta työskennellessäni Kreikassa ja Italiassa sekä opiskellessani Yhdysvalloissa - yhteensä 10 vuoden ajan.

Monesta eri näkövinkkelistä katsottuani voin vain todeta, että me kaikki ihmiset olemme pohjimmiltamme aivan samanlaisia eli sieluja, joilla on keho kulkuvälineenä. Jokaisella meillä on omat haasteemme, mutta painimme samankaltaisten asioiden kanssa. 

Kehittyäkseni ja kasvaakseni ihmisenä olen hakeutunut erilaisiin koulutuksiin. Ensimmäiset henkisen kasvun, ravintoterapian ja shiatsun kurssit kävin noin 30 vuotta sitten ollessani noin 20-vuoden ikäinen. Eli uteliaisuus ymmärtää näkyvää ja näkymätöntä elämää on ollut minussa aina eikä laantumisen merkkejä ole näkyvissä. Koulutuksissa suuri rikkaus on ollut se, että olen saanut tavata samoin ajattelevia ihmisiä - hyvin eri ammattialoilta. Ja kun olen kokenut jonkin menetelmän toimivaksi, olen ryhtynyt sen avulla muita auttamaan. Uusien menetelmien ja asioiden opiskelu, omaksuminen ja tekeminen on prosessi, joka jatkuu varmasti koko elämäni.  Syvä ymmärrys vie aikaa. Ja kaikki on jatkuvassa muutoksessa. Me muutumme ja luomme itsemme yhä uudestaan. Siinä on suuri mahdollisuus.

Työ- ja elämänkokemusteni, koulutusten, kohtaamisten ja tärkeimmän opettajani - lapseni - myötä kypsyi päätös tarjota apuani myös yrittäjänä kaikille niitä tarvitseville.

Tarjoan siis taitoni ja osaamiseni käyttöösi sivuillani esittelemieni palvelujen muodossa. Ja luonnollisesti asiakassuhteisiin liittyvät asiat ovat luottamuksellisia. Hoitoni tai palveluni eivät korvaa lääketieteellistä hoitoa vaan toimivat kokonaisvaltaista hyvinvointia edistävänä ja tukevana.

Ilolla ja kiitollisena sinua auttaen,

Irene


Koulutus

Yrittäjän ammattitutkinto (Taitotalo)

Sosionomi (Diakonia-ammattikorkeakoulu)

Ohjaus- ja neuvontatyö koulutus (Amiedu)

Lähihoitaja (Diakonia-opisto)

Jalkahoitajan opinnot (Suomen Kosmetologikoulu)


Lisäkoulutuksista tärkeimmät

Kohtaamistaiteen ohjaaja, Laurea AMK, 2023.

Mindful Art and Meditation Teacher (opinnot kesken), Mindful Creative Muse.

Ratkaisukeskeinen neuropsykiatrinen valmentaja, Elämän Huoltamo/Ratkes 2022.

Vedic Art peruskurssit, Art Hub Oy, 2021.

Asahi-ohjaaja, C-lisenssi, Asahi Nordic. 2021.

Natural Mindfulness Forest Bath Guide, Ian Banyard, 2021.

Luontoyhteysohjaaja, Taiga Instituutti, 2020.

Henkisen kasvun ja parantamisen koulutus, Enkelikartano, 2020.

EFT -koulutuksia, Ikira ja Mieliliike, 2019-2020.

Tiibetiläinen äänimaljahoitaja/sointukylpyohjaaja, Enkelikartano, 2019.

Mindfulness- ja systeeminen ymmärrys eli konstellaatio-opintoja, Dialogi-instituutti, 2017-2021.

Positive Psychology Practitioner, Joylla/Helsingin kesäyliopisto, 2018.

Mindfulness- ja meditaatiokursseja, Mindvalley ja Sounds True, 2016-2020. 

Assertiveness Coach, HayHouse, 2015.

NLP:n perusopinnot, NLP-opisto, 2016.

Ayurvedisia hierontakoulutuksia, Harmonet, 2012-2013.

Ravintoterapian ja peruslääketieteen opintoja, Kairon Instituutti, 1993.

Shiatsun perus- ja jatkokurssi, Kalliola/Leo Nygren, 1990-1991.