Luontokylpy

Luontokylpy - luontoyhteysretki - tietoinen luontokävely

Luontoyhteys on irtautumista arjen kiireistä, suunnitelmista ja aikatauluista. Luonto antaa mahdollisuuden päästää tästä kaikesta irti ja siten ajatukset selkeytyvät. Luonto ei velvoita tai pakota mihinkään. Luonnossa itsensä kohtaaminen on vapauttavaa eikä siihen liity vastakkainasettelua ja ristiriitaisuuksia. Voit tuntea myötätuntoa ja vapautta olla juuri sellainen kuin sisimmässäsi olet.

Uppoutumalla tähän hetkeen voi tiedostaa oman tilansa, syventää yhteyttä itseensä ja ympäristöönsä. Luontoyhteys auttaa elämän haasteissa, muutoksissa ja itsetuntemuksessa. Olemme kokonaisuus ja yhteydessä toisiimme, joten mikään asia tai tilanne ei ole irrallinen tai vähäpätöinen.

Luonnolla on meihin tutkitusti paljon erilaisia hyvinvointivaikutuksia. Luonnossa oleskelu laskee verenpainetta, parantaa verenkiertoa, lisää hyvänolon hormonien ja vähentää stressihormonien erittymistä, rentouttaa lihaksia ja hermostoa, rauhoittaa mieltä sekä edistää luovuutta ja herkkyyttä.

Fytonsidit ovat kasvien erittämiä haihtuvia öljyjä, joita varsinkin tammi ja mänty erittävät runsaasti. Puiden ja muiden kasvien haihtuvien öljyjen tiedetään mm. helpottavan ahdistusta ja masennusta, vähentävän sympaattisen hermoston aktiivisuutta stressissä ja parantavan elimistön vastustuskykyä. Myös luontoympäristön monimuotoiset mikrobit tehostavat puolustusjärjestelmää.

Luonto auttaa meitä myös maadottumaan. Maadottuminen on laskeutumista omaan kehoomme, luonnolliseen tilaamme ja rytmiimme. Tämä tarkoittaa läsnäoloa tässä hetkessä. Yhteys maahan luodaan siten, että jokin kehon osa on kiinni maassa, kuten mullassa, ruohossa, vedessä, kivessä tai puun rungossa.


Järjestän luontokylpyjä eli retkiä ja kävelyjä erilaisissa luontokohteissa yksilöille ja ryhmille. Paikkana voi olla mikä tahansa luontokohde sopimuksen mukaan. Luontokylvyn voi järjestää myös tuomalla luonnon asiakkaan/asiakkaan luokse. 

Ilmoitan kaikille avoimista tapahtumista myös some-kanavissa. 

Halutessasi varata oman luontokylvyn itsellesi, kahdelle, lahjaksi ystävälle, hyvinvointia edistämään omalle työyhteisölle tai yhteisölle, ota minuun yhteyttä.

irene@jalatar.fi tai 044 050 4707


Etsi viisautta, älä tietoa. Tieto on menneisyydestä. Viisaus tulee luonnosta. - Intiaanien sananlasku -