Palvelut

EFT eli tunteiden vapautusmenetelmä

Emotional Freedom Techniques

EFT:n perustana on ymmärrys akupunktio- ja energiameridiaanijärjestelmästä. Siten sen juuret ovat yli 5000 vuoden takana, kiinalaisessa järjestelmässä, jossa ensimmäisen kerran kuvattiin kehossa oleva energiajärjestelmä, joka kulkee meridiaaniratoja pitkin. EFT:n kehittäjä on Stanfordin yliopiston insinööri ja NLP Master Practitioner Gary Craig. EFT:tä käyttää yli 6 miljoonaa ihmistä ympäri maailman.

EFT:tä voisi lyhyesti kuvata itseä häiritsevien emotionaalisten tilojen vapauttamistekniikaksi. Sen avulla voi kuitenkin helpottaa monenlaisia fyysisiä oireita, kuten kroonista kipua. EFT perustuu hyvinkin vallankumoukselliseen ajatukseen, että "kaikkien negatiivisten emootioiden aiheuttajana on häiriö kehon energiajärjestelmässä".

EFT on menetelmä, jonka arvioidaan vaikuttavan kehon ja aivojen stressimekanismiin lievittäen kehon ja mielen stressioireita. EFT perustuu akupunktiopisteiden stimulointiin eli se vertautuu sitä kautta esim. akupainantaan ja neula-akupunktioon. EFT ei siis itsessään paranna sairauksia tai oireita. Paranemista tapahtuu kun stressireaktio lieventyy ja kehon luonnolliset paranemismekanismit pääsevät toimimaan paremmin.

Koko kehomme toiminta perustuu sähköiseen tiedonsiirtoon. Esimerkiksi kipuaistimus on hermostossa kulkevaa nopeaa sähkönsiirtoa, samoin mm. sydämen toiminta, ajattelu ja tunnereaktiot.

Kehomme sähköjärjestelmää voi verrata televisioon. Kun sähkövirta kulkee hyvin läpi, kuva ja ääni ovat selviä. Jos televisioon tulee oikosulku ja sähkön kulku estyy, tapahtuu ns. "zzzzt -ilmiö". Kehossa tämä sama ilmiö tuntuu negatiivisena tunteena kuten esimerkiksi "perhosina vatsassa" tai "puristavana tunteena rinnassa".

Hoidossa pyritään vapautumaan mistä tahansa sellaisesta tunteesta tai tunnetilasta, joka koetaan haitallisena. Tämä epämiellyttävä tuntemus syntyy, kun energia ei virtaa kehossamme ja jossain energiakanavassamme eli meridiaanissa syntyy tällöin eräänlainen sähköhäiriö. Apupunktiopisteiden naputtelu lähettää "kineettistä energiaa" kehon energiajärjestelmään, jolloin se avaa ja puhdistaa kehon tunnetukoksia ja -jumeja sallien tunne-energian virrata jälleen vapaasti.

EFT on sekä kehoon että mieleen vaikuttava tekniikka, koska siinä huomioidaan sekä keholliset että mielen tason vaikutukset. Tämä tapahtuu virittäytymällä samanaikaisesti tunteisiin, ajatuksiin ja kehollisiin tuntemuksiin. EFT:ssä onkin elementtejä tietoisen läsnäolon menetelmästä.

EFT:n teho perustuu siihen, että

 • hoito kohdistetaan suoraan tiettyyn oireeseen (ongelmaan)
 • aktivoidaan tiettyjä kehon akupunktiopisteitä sormilla naputtelemalla
 • vaikutetaan suoraan alitajuntaan

EFT -menetelmää on käytetty hyvin tuloksin mm. seuraaviin ongelmiin:

 • ahdistus ja stressi
 • pelot ja fobiat
 • traumaattiset muistot
 • riippuvuudet
 • itsetunnon haasteet
 • ihmissuhdeongelmat
 • tunnelukot
 • kiputilat

Koska monet sairaudet saattavat johtua edellä mainituista tunneperäisistä ongelmista, voidaan myös niitä mahdollisesti hoitaa EFT:n avulla. Näitä sairauksia on esimerkiksi allergia, hengitysongelmat ja ihottuma.

Mitä EFT-hoidossa tapahtuu?

EFT-hoidossa keskustellaan aluksi hoidettavasta ongelmasta ja siitä kuinka se ilmenee. Keskustelun perusteella EFT-hoitaja valitsee hoidettavalleen hoito-ohjelman, joka sitten käydään yhdessä läpi.
EFT-hoidon pituus on yleensä noin 60 - 90 minuuttia ja siihen sisältyy myös EFT-ohjaus. Koska jokainen oppii hoitamaan itseään tällä menetelmällä, useimmiten ei tarvita kuin yksi ainoa hoitokerta. EFT on pääasiassa itsehoitomenetelmä, eikä ole siis tarkoitettu vakavien psyykkisten ongelmien hoitoon.

Huom. Nyt teen EFT-hoitoa ja ohjausta vain etänä eli esimerkiksi puhelimitse, Whatsappin tai Skypen välityksellä.

Tarjoushinta:

30 € (60min), norm. 60 €

45 € (90 min), norm. 90 €

Energiahoito ja energiakentän puhdistus

Energiahoitamisella tarkoitetaan erilaisia menetelmiä, joilla pyritään vaikuttamaan esimerkiksi hyvinvointiin ja paranemiseen näkyvää maailmaa syvemmällä tasolla. Energiahoitamisella on pitkät perinteet eri kulttuureissa ja energiahoito itsehoitona kuuluu osana moneen itämaiseen hyvinvointimenetelmään.

Varsinkin silloin, kun ongelman aiheuttaja on selittämätön ja haittaa elämää, on hyvä suunnata katse energiatasolle. Energiatason ongelma voi olla ihmisen tai paikan energiakentästä. Tekomme ja ajatuksemmekin sisältävät energiaa.

Energiahoito on rauhoittava, tasapainottava, rentouttava ja hyvinvointia edistävä. Teen energiakentän puhdistusta (clearing/spirit release) ja energiahoitoja kaiken ikäisille ihmisille, eläimille ja paikoille. Lapset ja paikat hoidetaan aina aikuisen kontaktihenkilön kautta.

Teen energiahoitoja vain etänä, puhelimitse.

Tarjoushinta 40 € (norm 80 €) sisältäen energiakentän puhdistuksen, energiahoidon ja ohjeet itsehoitoa varten. Kesto noin 60 min.

Tekemäni energiahoidot ovat ennaltaehkäiseviä tai täydentäviä ja tukevia hoitomuotoja. Ne eivät koskaan korvaa lääketieteellistä hoito eikä ole tarkoitettu henkilöille, joilla on vakavia psyykkisiä ongelmia.

Keskusteluapu ja neuvonta

Joskus elämässä tulee eteen haasteita, yllättäviä ja vaikeita muutoksia, menetyksiä ja valintatilanteita, joista mieluiten keskustelee ammattilaisen kanssa. Jotkin asiat voivat myös aluksi olla niin kipeitä, ettei niistä halua ensin puhua perheenjäsenille tai ystäville. Tällöin asian käsittelemiseksi on hyvä saada tuore, erilainen näkökulma, jolloin itsekin suhtautuu asiaan ja itseensä armollisemmin. Kuljen kanssasi sen ajan kun tarvitset apuani. Kuuntelen sinua ja tarjoan myös halutessasi erilaisia keinoja hahmottaa tilannettasi kuten mm. kuvatyöskentelyn, konstellaatio eli systeemisen ymmärryksen ja tietoisen läsnäoloharjoitusten avulla.

Keskustelu voidaan toteuttaa sopimuksen mukaan kasvotusten, Skype:ssä tai puhelimitse.

Nyt vain etänä eli puhelimitse tai esimerkiksi Skypellä ja Whatsappilla.

Tarjoushinta: 30 € , norm. 60 € (60min) katso lisää vaihtoehtoja hinnastosta.

Tiibetiläinen äänimaljahoito

www.jalatar.fi
www.jalatar.fi

Äänimaljahoito toimii syvärentoutuksena hoitaen lempeästi sekä kehoa, mieltä että sielua. Se on myös hyvä lisä muihin hoitoihin. Äänimaljahoito sopii hyvin raskaanaoleville, koska hoito tavoittaa myös kohtukodissa asustavan sikiön. Äänivärähtelyt saavuttavat alueet minne hoitajan sormet eivät yllä. Äänihoito saa kehon yli sata biljoonaa solua värähtelemään.

Äänimaljahoidossa asiakas on hoidon aikana sekä päin- että selinmakuulla hoitopöydällä ja maljoja soitetaan sekä keholla että kehon yläpuolella aurassa. Raskaana olevilla käytetään kylkimakuu- ja puoli-istuvaa hoitoasentoa. Hoidossa käydään läpi koko keho päästä varpaisiin: ylä- ja alaraajat, vatsan ja selän alue sekä chakrat.

Hinta: 60 € (60 min) katso pakettihoidoista hinnastosta.

Parihoidossa hoidetaan kahta asiakasta yhtäaikaa. Molemmat makaavat lattialla joogamatolla ja maljoja soitetaan molempien kehojen päällä sekä aurassa. Parihoitoon voit tulla ystäväsi, lapsesi tai puolisosi kanssa.

Hinta: 80 € (75 min)

Äänisyvärentoutus ryhmälle eli sointukylpy

www.jalatar.fi
www.jalatar.fi

Sointukylpy on ryhmälle tehtävä äänisyvärentoutus. Sointukylvyssä soitinten harmoniset äänet ja lempeä värähtely johdattavat osallistujat rentoutumisen tilaan, jossa sekä keho että mieli voivat päästää irti jännityksistä ja arjen kiireestä. Sointukylpy on jokaiselle ainutlaatuinen matka omaan sisimpään ja se sopii kaiken ikäisille - myös raskaanaoleville.

Sointukylvyn alussa on lyhyt johdanto äänimaljojen vaikutuksista sekä esittely käytettävistä soittimista. Sointukylpyohjaaja ohjaa myös kehon rentoutusharjoituksen.

Sointukylvyn aikana osallistujat lepäävät viltin alla kuuntellen ja tuntien äänten syvärentouttavan vaikutuksen. Sointukylpyohjaaja soittaa tiibetiläisiä käsin taottuja äänimaljoja, gongia, koshi-tuulikelloa, meditaatiokelloja eli thingsoja ja sadekeppiä.

Soiton voimakkuus on miellyttävä, ei liian voimakas. Sointukylvyn aikana on mahdollista vaipua hyvin rentoutuneeseen tilaan ja jopa nukahtaa. 45 minuuttia kestävä sointukylpy vastaa kolmen tunnin unta. Lopuksi voi halutessaan jakaa ajatuksiaan ja kokemuksiaan.

Sointukylvystä voi nauttia myös istuen tuolilla ringissä tai puolikaaressa.

Sointukylpy voidaan toteuttaa myös luonnossa: mättäällä, veden tai vaikkapa nuotion äärellä istuen tai maaten kaikkina vuodenaikoina.

Lapsille tarkoitettu sointukylpy on kestoltaan lyhyempi, noin 20-30 minuuttia iästä riippuen. Pienten lasten sointukylpyyn voidaan yhdistää esimerkiksi satu, tarina tai kehollinen harjoitus kuten satuhieronta.

Sointukylvyn vaikutuksia

Sointukylvyn vaikutukset liittyvät kehon normaalin toiminnan palauttamiseen ja epätasapainotilojen korjaamiseen:

 • Verenpaine laskee ja sydämen syke rauhoittuu
 • Oksitosiini eli hyvänolon hormonin eritys lisääntyy
 • Aivosähkökäyrässä esiintyy enemmän alfa-, theta- ja delta-aaltoja eli aivojen toiminta rauhoittuu lepotilaan, jossa arkiajattelu antaa tilaa alitajunnalle ja oivalluksille.
 • Hermosto ja lihakset rentoutuvat
 • Harmoniset äänet aktivoivat parasympaattista hermostoa, joka saa kehon "taistele tai pakene" -reaktiot laantumaan

Milloin sointukylpyä ei suositella?

* Jos sairastat syöpää ja sinulla syöpähoidot vielä käynnissä: ei ole tarkkaa tietoa miten äänen värähtelyjen vaikuttavat syöpäsoluihin.

* Jos sinulla on sydämentahdistin: voimakkaat äänet vaikuttavat sydämesi toimintaan.

Hinta vaihtelee mm. ryhmän koon mukaan. Kts. hinnasto .