Kaikki värähtelee

27.02.2020
www.jalatar.fi
www.jalatar.fi

Kun äänimaljaan laittaa vettä ja maljaa soittaa, alkaa vesi värähdellä ja kuplia. (Lopussa linkki BBC:n videoon) Myös kehomme nesteet lähtevät liikkeelle maljan värähdellessä. Aikuisella kehon keskimääräinen vesipitoisuus on 50-70 %, kun taas vastasyntyneellä vettä on jopa 70-85 % kehon painosta. Kehossamme ääni liikkuu nopeasti suhteellisen korkean nestepitoisuuden vuoksi. Äänivärähtely saa siis kehomme nesteet liikkeelle aina solutasolle asti.

Kun voimme hyvin, kehomme kaikki osat värähtelevät harmonisesti omalla värähtelytaajuudellaan. Pitkään jatkunut stressi saa kuitenkin kehon ja mielen epätasapainotilaan. Tämä voi ilmetä kipuna tai sairautena. Sairaus on siten epäharmoninen tila kehossamme. Hoitava äänivärähtely voi siis tasapainottaa meitä kaikilla tasoilla.

Albert Einstein sanoi: "Se, mitä kutsumme aineeksi on värähtelyä niin matalilla taajuuksilla, joita kykenemme aisteillamme havaitsemaan." Fyysikot ovat havainneet, että maailmankaikkeus ei ole aine, joka on tyhjässä tilassa, vaan se on energiaa. Myös oma kehomme on värähtelyä ja kaikki värähtelee eri taajuuksilla.

Mitchell Gaynor oli amerikkalainen integratiiviseen lääketieteeseen ja onkologiaan erikoistunut lääkäri, joka käytti mm. tiibetiläisiä maljoja syöpähoitojen tukena. "Jos hyväksymme sen, että ääni on värähtelyä, ja tiedämme, että värähtely koskettaa fyysisen olemuksemme kaikkia osia, niin ymmärrämme, että aistimme äänen - ei ainoastaan korvilla kuullen - vaan jokaisella kehon solulla". Samaa mieltä on myös kehitysbiologi Bruce H. Lipton: kaikki on energiaa ja värähtelee. Kaikki on vuorovaikutuksessa keskenään ja siten maljojen äänivärähtely tasapainottaa kehoa, koska keho pyrkii harmoniaan saavuttamalla normaalin värähtelytaajuutensa. Liptonin mielestä energialääketieteen käyttö ja suosio on lisääntymässä koko maailmassa.

Sointukylpyjä pitäessäni usein joku osallistujista kertoo, että yhtäkkiä jokin ääni oli tuottanut kipua jossain kohtaa kehoa esim. vasemmassa polvessa, jossa kipua on ollut kauan aikaa sitten. Äänivärähtelyt voivat siis aktivoida kivun hetkeksi.

Lipton kuvaa tätä nopeasti tulevaa ja ohimenevää kipuaistimusta kehon reaktioksi äänivärähtelyyn. Kehossa tapahtuva äänen myötävärähtely avaa kehon tukoksia kuten kireitä lihaksia ja tehostaa kehon nestekiertoa ja verenkiertoa, mikä puolestaan edesauttaa hapen kulkeutumista ongelma-alueille. Tämä reaktio harmonisoi kehoa lievittäen kipua ja vähentäen turvotusta tai puutumista. Kun kipu tuntuu kehossamme, voimme ensin hengittää kipeän kohdan läpi, ja sen jälkeen keskittyä kehon osan rentouttamiseen antaen äänen ja hengityksen mennä kivun läpi. Äänivärähtelyt saavat aikaan mielen rauhoittumisen, jolloin myös stressireaktio laantuu.

Syvärentoutumisen lisäksi useat kertovat miellyttävistä tuntemuksista, muistoista ja mielikuvista, minne ääni milloinkin kuljettaa. Aina silloin tällöin joku kertoo äänten  vieneen hänet omaan lapsuuteensa, lapsuuden kotiinsa.

Äänisyvärentoutuksessa ryhmäenergian tuoma kokemus on voimakas. Tämä perustuu Liptonin mukaan siihen, että jokainen ihminen värähtelee ja on siten vuorovaikutuksessa keskenään. Kaikki voivat nauttia samasta yhdessä luodusta harmonisesta tilasta.

Suurin osa terveysalan tutkijoista on samaa mieltä siitä, että suurimpaan osaan sairauksia on yksi syy, ja se on stressi. USA:n terveysministeriön alainen Centers for Disease Control -järjestön mukaan vähintään 90 % sairauksista johtuu stressistä. Monet tavalliset vaivat kuten päänsäryt ja vatsaongelmat voivat siis olla stressistä lähtöisin, ja kun stressitaso laskee, keho tasapainottaa itse itsensä ja vaivat helpottavat. Lipton kehottaa yksinkertaisesti pyrkimään siihen, että luo ympäristönsä harmoniseksi jotta keho saisi mahdollisuuden parantua korjaamalla epätasapainotilansa. Ja tähän on monta eri tapaa. Äänimaljarentoutus on yksi.

Lähteet:

https://humanactivation.com/science

Conversation with Dr. Bruce Lipton about sound healing: https://www.youtube.com/watch?v=O7MmSfo5b9U